Comentarii
Foarte frumos
Daca Îmi permiteţi findcă am această  ocazie ,vreau să vă mărturisesc ceva imporatant pentru cântăreţi .

Cu mulţi ani în urmă   am fost în stare de înconştienţa (comă) timp în care Domnul mi-a arătat multe lucruri privitoare la predicatori, slujitori şi la cântăreţi .Când fericită am ajuns la poarta cetăţii  ,am spus celui care ma însoţea " ce bine că am ajuns în cetate că tare lung a fost drumul " ,la care acesta a zis " tu nu rămâi aici ,că trebuie sa te întorci şi să spui tuturor celor ce cântă că pâna ce felul cântarii lor nu seamană cu cel de aici nu vor putea cânta în împaraţia mea ". Acolo era o cântare liniştită ,o armonie cu toate  instrumentele cu care se cânta că aveai impresia că zbori şi nu atingi pământul ,era o cântare atât de armonioasă şi liniştită care iţi dădea o  pace  deplină..
Domnul sa vă călăuzească şi să va umple cu Duhul său cel Sfant ,ca să pueţi cânta numai spre slava mielului glorie lui in veci.
Valy A.
Admin.: Interesanta revelaţie ,mulţumesc...O stare de pace şi armonie deplină poate fi dată de instrumente potrivite cu cântarea creştina ,  nu orice instrumente, nu orice stiluri de muzică ,imitând muzica lumii.

_________________________________________________________________________________

Se pare ca astazi se cedeaza atat de usor inaintea curentelor care promoveaza acest tip de muzica.
Cei care nu imbratiseaza tipul acesta de muzica, care distruge orice este duhovnicesc in tinerii nostri, sunt considerati drept conservatori, fundamentalisti si pe cale de disparitie. Se pare ca traim vremuri in care crestinilor nu le mai place trairea dupa Cuvant si chiar de foarte sus se trag aceste sfori de uniformizare.
Dumnezeu sa intareasca pe toti cei care inca mai stau pe baricade si tin Stindardul Evangheliei sus!
Se pare ca numarul lor e tot mai mic.
S. I.

.________________________________________________________________________________

Stiti ca tanjesc dupa linistea care nu este la noi in biserica? nu simti ca esti intr-un loc sacru. Multa veselie.
De multe ori ma gandesc ca la ortodocsi este respectat lacasul de inchinare,la noi e galagie,nu te poti aduna de multe ori,nu te poti reculege.
Nu poti auzii glasul Domnului din cauza galagiei.

Elisa

_________________________________________________________________________________

Iată ce spune, un text, al Sfântului Ioan Gură de Aur, în care arată ce anume aşteptă din partea celor care cântau în biserică în vremea sa, deoarece îl considerăm mereu actual: “Noi dorim şi cerem, că voi, aducând dumnezeiasca cântare, să fiţi pătrunşi de mare frică şi însufleţiţi de pietate şi astfel să o aduceţi… căci din cei de faţă sunt unii, care neonorând pe Dumnezeu şi socotind zisele Duhului Sfânt neînsemnate, produc sunete nepotrivite, se prezintă ca şi cei băntuiţi de spirite rele, se clatină şi se sucesc cu tot corpul, şi fac mişcări, străine cântării duhovniceşti.
Ţie se cuvenea, ca cu pietate si cu frica să aduci inchinare îngerească, dar tu introduci aici datinile dănţuitorilor […] Cum, tu nu te temi si nu tremuri? Poate nu ştii, că aici în mod nevăzut e de faţa insusi Dumnezeu, care cunoaşte mişcarea fiecăruia?... Dar tu nu inţelegi aceasta din cauză că, cele ce le-ai auzit şi le-ai văzut la priveliştile publice au întunecat mintea ta, şi de aceea cele ce se fac acolo, le introduci în rânduielile bisericesti …”.

  Dumnezeu este Armonie, Liniste,Ssusur bland, Adierea lina, Iar daca El e aşa, oare noi nu întelegem că nu putem sa I ne adresăm, zgomotos, arogant, lăudaros, îngimfat ci, doar, smerit, blând, calm, cald, duios, pios...???

Dani...

Răspuns la comentariu  

Foarte frumos şi în acord cu Evanghelia acest citat din Sf. Ioan Gură de Aur .Problema este că  în timp ce credincioşii bisericilor istorice, Oastea Domnului , respectă părinţii Bisercii Creştine universale şi le urmează îndemnurile peste milenii , din păcate  neo/protestanţii sunt ostili noţiunii de părinte bisericesc chiar şi faţă de înaintaşii lor protestanţi.. Protestanţii "antitradiţie" au impins lucrurile dincolo de limita Scripturii care  spune  în Evrei 13-7 “Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta! “ . Este adevărat Sf. Scriptură spune să nu te  închini omului ,cultul sfinţilor nu e biblic dar asta nu îţi dă dreptul  să-i nesocotesti . Adică tu nesocoteşti  toţi părinţii Bisercii Creştine de parcă creştinismul ar fi  început cu tine dar venerezi părinţii iudaismului din Vechiul Testament ?
 Pîna la urmă opinia Sf. Ioan Gură de Aur este punctul de vedere al Bisericii Creştine dea lungul veacurilor
despre cum trebuie să fie închinarea,muzica  în biserică, iar ceea ce susţin unii np  modernişti astăzi este un mod de închinare derivat (inspirat) oarecum din  Vechiului Testament ,care era practicat în afara lăcaşului de cult  în cultura şi religia iudaică mozaică.în urmă cu mii de ani.,cu totul diferit de muzica si inchinarea specifică bisericii..


In 1 Tesalociceni 5:21. scrie " cercetati toate lucrurile si păstrati ce este bun."


_________________________________________________________________________________