vineri, 1 decembrie 2017

ARTICOLE COMENTARII - Evanghelia pe muzica rock

ARTICOLE  - COMENTARII 



Evanghelia pe muzică rock  ?                                 




 








Unul dintre secretele puterii extraordinare a muzicii este că ea se poate adresa direct subconștientului. Prin urmare, oamenii absorb înțelesul ei fără să fie conștienți de aceasta. Dacă adăugăm la aceasta volumul, repetarea constantă și ritmul insistent care fac parte invariabil din muzica rock, scena este pregătită pentru procesul de condiționare.
După cum scria Cedric Cullingford în The Guardian: ‘Departe de a fi o cultură alternativă cu idei proprii și clare, muzica pop este ceva absorbit la nivelul conștientului.’ Mulți tineri "creștini " ne-au spus că se simt în deplină siguranță atunci când ascultă melodii cu versuri obscene pentru că, la fel ca tinerii din lume, ‘Noi nu ascultăm cuvintele, ci ne place doar muzica.’ Ceea ce nu au înțeles ei este faptul vital că muzica în sine îi afectează la un anumit nivel și mai profund, fără ca ei să-și dea seama măcar de asta.”

”Noi laicizăm pe Dumnezeu, laicizăm Evanghelia lui Cristos și laicizăm închinarea. Niciun om al lui Dumnezeu mare și puternic spiritual nu se poate naște într-o asemenea biserică.” (W.A. Tozer).

“Una dintre problemele inerente idiomului muzicii pop, rock , este aceea că atenția se concentrează mai întâi asupra cântărețului și abia asupra cântecului – în timp ce obiectivul evanghelizării este să îndrepte atenția spre Evanghelie, iar cel al laudei și al închinării este să îndrepte atenția spre Dumnezeu.”

“Dacă înțeleg eu bine, crucea din mișcarea evanghelistică populară (modernă ) nu este aceeași cruce din Noul Testament. Ea este mai degrabă o nouă decorație strălucitoare pe pieptul unui creștinism îngîmfat și lumesc."

Crucea veche îi omoară pe oameni;   crucea nouă le oferă spectacol.

Crucea veche îi condamnă;   crucea nouă îi distrează.

Crucea veche nimicea încrederea în firea pământească;    crucea nouă o încurajează.

.

(Fragmente din cartea "Evanghelia pe muzică rock" se pot găsi si pe pagina "rock")